Funderar du på att köpa en drönare?

Oavsett om du är en drönareentusiast, en fotograf som vill utöka ditt kit och dina färdigheter eller bara någon som letar efter lite kul i luften, att köpa en drönare kan vara rätt för dig. Du kan läsa här för att jämföra bästa drönarna nu. Det finns många olika typer av drönare där ute, från de dyra modellerna som är laddade med den senaste tekniken, till billigare drönare som är roliga att flyga runt hemma och i trädgården. 

Hitta en bra drönare

När du köper en drönare för första gången, lär dig lite om delarna av en drönare och hur de fungerar. Ange sedan en budget för dig själv och leta efter en hållbar, lättflygbar drönare som passar din budget. Leta sedan runt för att hitta de bästa erbjudandena.

Bestäm vilka aktiviteter du planerar för att begränsa dina drönarval. De flesta drönare har en kamera men håll ditt avsedda syfte i åtanke när du handlar. Vill du ha fantastiska bilder, eller är du bara ute efter att ha kul med barnen? Tänk på hur du kommer att använda din nya drönare innan du gör ditt val.

Viktigt att veta

Den 1 januari 2021 började nya regler för flygning med drönare att gälla. Drönare delas in i olika risknivåer och det kan krävas tillstånd för att få flyga din drönare på vissa platser. På polisens hemsida kan du läsa mer om dessa lagar och regler, så att du gör rätt då du använder din drönare. 

1 Mar 2023