Satsa på en bra ansiktsborste

Det kan vara bra att rengöra ansiktet på djupet ibland. Det för att dels hjälpa dina nya celler ha en bra skyddsbarriär, dels för att verkligen få bort all smuts. En bra produkt att använda, det är en så kallad ansiktsborste. Det finns många varianter. Dels de som går på batterier, dels manuella, som den som finns av märket Andre Jardin

En bra ansiktsborste är bra för att göra rent ditt ansikte på bästa sätt, samt att den även ser till att göra en bra exfoliering. Rengöringsborstar för ansiktet finns i olika storlekar, priser och med olika funktioner. Du kan testa dig fram och ta reda på vilken du gillar bäst.

Smart rengöring och exfoliering

De flesta ansiktsborstar har en exfolierande funktion som ska hjälpa till att ta bort döda hudceller och rengöra på djupet. Tänk därför på att inte rengöra ditt ansikte med en ansiktsborste och sedan gå direkt ut i solen, då huden kan vara mer känslig än vanligt. Det du kan göra är att göra rent på kvällen och smörja in ansiktet för att sedan låta den vila under natten.

Peeling är ett bra steg i en hudvårdsrutin. Döda hudceller lagras på huden och det är därför det är viktigt med exfoliering. Den avlägsnar dessa hudceller som annars täpper till och det håller din hy ung och fräsch. Med en ansiktsborste kan du få en riktigt bra peeling!

13 Sep 2021