En kurs för att rädda liv

Jag har en vana av att gå olika kurser, men det är oftast olika foto-kurser för att utveckla fotograferandet. Dock hade jag länge tänkt på att gå en första hjälpen kurs. Ända sedan jag var med själv i en olycka för ett par år sedan. Då var det flera som var först på plats och de visste precis hur de skulle ta hand om mig. Jag själv, hade inte vetat vad jag skulle göra. Därför tänkte jag redan där och då, att jag skulle ta och gå en första hjälpen kurs. Nu har jag gjort det! Jag valde att gå via Hjärtgruppen. De har även HLR som jag tänkt att jag ska gå den med!

Vad vi fick lära oss

På vår första hjälpen kurs så fick vi lära oss bland annat hur man agerar om man är allra först på olycksplatsen. Våra utbildare var läkare, som har verkligen bra kunskaper inom detta. Det var även så att vi fick lära oss att avgöra om det är livsfarligt läge eller inte, åtgärda chock, stoppa blödningar, frigöra andningsvägar samt att vi även fick lära oss vad man ska göra med förbandslådan.

HLR nästa gång!

Som sagt så har Hjärtgruppen även en hlr utbildning, som jag tänkte att jag ska gå inom kort med. Det är bra att kunna det med och inte bara första hjälpen. På hlr kursen får man också lära sig att använda en hjärtstartare och det är ju bra, ifall om man stöter på en med plöstligt hjärtstopp.

 

 

6 Feb 2018