Fina bilder från Sörmland

Sverige är ett väldigt vackert land och fyllt av små pärlor som man inte alltid hittar på egen hand. Jag satt härom dagen och tittade på lite olika fotobloggar nät jag hittade Catrines Foto där hon har en fin fotoblogg med bilder hon tagit. En av de jag gillade allra mest var den på slottet! Otroligt vacker bild. Hon jobbar med att fotografera, och det syns för det är professionellt och välplanerade bilder hon visar upp. Hon tar även porträtt som exempelvis gravidbilder (jättefina) och syskonbilder och även familjebilder. Hon är hemmahörande i Sörmland, Katrineholm för att vara exakt och det är också därifrån bilden jag själv använder kommer från. Det är Eriksbergssjön en fin sommardag och bara ett litet exempel på hur fina saker man kan hitta i Sörmland när man vill fota. Eller så kontaktar man Catrin och kan köpa bilder genom henne. Kan varmt rekommendera alla att besöka hennes sida.  

Tips för att fotografera barn

Ska man fota barn, så som Catrin ofta gör, så är det bra att tänka på att barn inte alltid gör som man vill. Jag har tre små tips till alla som ska fota barn. 

  1. Fota direkt efter frukost - Mätta och glada, och fyllda av energi. Du slipper trötta och griniga barn. 
  2. Låt dem utforska - Allt du gör, och allt du har med dig, är spännande. Låt dem klämma, känna och vara delaktiga. 
  3. Ta med en leksak - Om barnen kommer till dig så be föräldrarna ta med sig barnets favoritleksak. Håll den i handen medan du fotar och vifta med den. 

Planera inte heller in en lång fotosession. Efter 20 minuter kommer du inte kunna få bra bilder längre, barn tröttnar snabbt. 

 

9 Feb 2019