Gör din egen ansiktsmask snabbt och lätt

Att lyxa till vardagen och boka en ansiktsbehandling i Stockholm är något jag själv gör då och då. Man får ligga där och bli lite bortskämd och känna sig som en prinsessa för en dag. En djuprengöring följt av en härlig massage och avsluta med en mask som gör att huden känns pigg och fräsch. jag blir glad av att bara tänka på hur skön den känsla är. Men allt som oftast när jag vill göra mig fin så fixar jag faktiskt min egen ansiktsmask, och det är mycket enklare än man tror. 

Så här gör du en mask som återfuktar huden

Ta en halv avokado och mosa den så det blir som en kladdig smet. Blanda i 2 matskedar honung och blanda ordentligt. Stryk på ansiktet, som är rent, och låt verka en kvart och skölj sedan med ljummet vatten. Extra lyxig känsla får du om du blandar i lite havregryn som blir som en slags scrub. 

En mask som fungerar bra mot pormaskar

Har du problem med pormaskar kan du testa denna ansiktsmasken. Receptet har jag fått av en vän som ofta använder det.

  • 3 mosade jordgubbar
  • 1 tesked honung
  • (valfritt) 1 äggvita

Blanda väl och låt sitta på i cirka 15 - 20 minuter. Skölj med ljummet vatten. Jordgubbarna innehåller salicylsyra och C-vitaminer som motverkar acne och äggvitan gör att du kan motverka fet hy. Kombinationen av de båda är bra om du vill ha "full" effekt, men på mig har det funkat jättebra med bara jordgubbar och honung. 

22 Jun 2019