Många timmar vid skrivbordet

Jag är inne i en superkreativ fas just nu och sitter hela dagarna vid skrivbordet och arbetar. Detta har resulterat i en massa nya idéer och fantastisk konst - jag längtar efter att kunna få ställa ut! - men också till mindre träning, sämre kost och ont i axlar, nacke och rygg. Jag värdesätter en frisk och stark kropp väldigt mycket och tycker inte alls om denna utveckling. Jag vill ju leva konstnärslivet till fullo, men helst i ett ståtligt tempel. Jag inser att jag kanske får omplacera mina fina ateljémöbler för att ge plats åt mer kontorsaktiga, ergonomiskt riktiga möbler istället, hur tråkigt det än känns. Man kan ju alltid måla om dem och klä om dem etc, om inspirationen helt skulle försvinna i all grånad.

Jag är värd lite nytt

Vad jag främst vill investera i är ett nytt, rejält skrivbord. Idag arbetar jag på en gammal dörr som bordsyta, placerad på två bockar. Hur snyggt som helst,  men inte särskilt flexibelt. Jag funderar på att slå till på ett riktigt stort höj- och sänkbart skrivbord av hög kvalitet - jag känner att jag är värd det.

Sedan spanar jag också på kontorsstolar. Ofta står jag upp när jag jobbar, vilket ju är bra säger de som kan, särskilt om jag får upp höjden på mitt arbetsbord, men ibland, när man håller på med detaljarbete, så vill man sitta och då kan man bli sittandes i timmar i sträck. En fin skrivbordsstol är jag nog också värd faktiskt... 

13 Apr 2018